ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Bakłażany nadziewane mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jarski obiad pełen witamin i składników odżywczych.

Bakłażany nadziewane mozzarellą

Składniki:

Bakłażany nadziewane mozzarellą

 

Sposób przygotowania:

Bakłażany nadziewane mozzarellą
Bakłażany rozcinamy wzdłuż lecz nie do końca. Wyciągamy pestki. Solimy w środku i odstawiamy na godzinę. Paprykę myjemy, kroimy w paski, pomidory myjemy, obieramy ze skórki i kroimy na kostkę. Mozzarellę kroimy na kawałki. Cebulę siekamy, podsmażamy ją na odrobinie oliwy, Pod koniec smażenia dodajemy wyciśnięty czosnek. Bakłażany osuszamy ręcznikiem papierowym, nakładamy do środka ser, papryki i pomidor, dodajemy cebuli z czosnkiem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 30 minut. Smacznego!

Tagi:

bakłażan