Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Bakłażany nadziewane po parysku

  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 883

Bakłażany umyć, ściąć czubki od strony szypułki, obrać, przekrajać wzdłuż na

Bakłażany nadziewane po parysku

Składniki:

Bakłażany nadziewane po parysku

 

  • 8 bakłażanów
  • 3 cebule
  • 1 łyżka tłuszczu do cebuli
  • 2 łyżki oleju
  • 250 g mięsa z jagnięcia
  • 100 g szynki
  • sól
  • pieprz
  • curry
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Bakłażany nadziewane po parysku
Bakłażany umyć, ściąć czubki od strony szypułki, obrać, przekrajać wzdłuż na połówki, wydrążyć środki, posypać przyprawami, skropić sokiem z cytryny. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, podsmażyć, zmielić razem z mięsem i szynką, doprawić. Napełnić bakłażany, ułożyć w naczyniu, polać olejem i piec ok 30 min.