kupiska

kupiska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Bakłazany w jogurcie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybkie do przyrządzenia danie.

Bakłazany w jogurcie

Składniki:

Bakłazany w jogurcie

 

Sposób przygotowania:

Bakłazany w jogurcie
Bakłażan po obraniu i odcięciu końca kroimy na plastry o szerokości około 1cm.Smażymy na rozgrzanej oliwie,dodając szczyptę soli,przyprawiamy odrobina bazylii i oregano.Smażymy do zrumienienia z obydwu stron.Jogurt podgrzewamy w garnuszku na bardzo małym ogniu.Zbyt duży ogień spowoduje, że jogurt zważy się.Doprawić szczyptą soli.Bakłażany wyłożyć na talerz Polać jogurtem.Udekorować pomidorkami koktajlowymi

Tagi:

bakłażan