Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1387]

Baleron

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Najlepsza jest domowa wędlinka

Baleron Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Baleron

 

Sposób przygotowania:

Baleron
Odlać 0,5 litra wody, dodać wszystkie przyprawy,gotować 5 minut pod przykryciem. Następnie ugotowany wywar wlać do pozostałej zimnej wody, wymieszać. Wodę przelać do dużego kamionkowego garnka. Do wody włożyć mięso, tak by mięso było całkowicie zanurzone w zalewie, odstawiamy w chłodne miejsce na 2 tygodnie, co jakiś czas obracając mięso na drugą stronę. Po tym czasie wyjąć mięso z zalewy, osączyć i tą zalewą szprycować dobrze mięso za pomocą strzykawki. Mięso włożyć do siatki masarskiej, przygotować do wędzenia. Mięso uwędzić. Do dużego garnka wlać wodę, włożyć mięso i parzyć przez 1,5 godz. w 85 stop.
Baleron
Karkówka wyjęta z zalewy, została włożona do siatki masarskiej
Baleron
Baleron wyjęty z zalewy, uwędzony, sparzony, gotowy do spożycia