Sposób przygotowania:
Bałwankowy torcik
W 1/3 szklance wrzatku rozpuszczamy żelatynę oraz cukier.
W miseczce ubijamy kremówkę na sztywno, dodajemy przestudzoną żelatynę i sok z cytryny - mieszamy dokładnie.
Blaty skrapiemy obficie nalewką lub sokiem owocowym, jeśli torcik będą jadły dzieci.
Na dolnym blacie rozkładamy owoce, nakrywamy je prawie całą śmietaną zostawiając kilka łyżek do dekoracji. Śmietanę nakrywamy drugim blatem.
Ciasto polewamy stopioną czekoladą lub polewą czekoladową.
Gdy polewa przestygnie formujemy na górze bałwanka (jak na fotce), posypujemy go kokosowym śniegiem po czym odstawiamy do schłodzenia.
W miseczce ubijamy kremówkę na sztywno, dodajemy przestudzoną żelatynę i sok z cytryny - mieszamy dokładnie.
Blaty skrapiemy obficie nalewką lub sokiem owocowym, jeśli torcik będą jadły dzieci.
Na dolnym blacie rozkładamy owoce, nakrywamy je prawie całą śmietaną zostawiając kilka łyżek do dekoracji. Śmietanę nakrywamy drugim blatem.
Ciasto polewamy stopioną czekoladą lub polewą czekoladową.
Gdy polewa przestygnie formujemy na górze bałwanka (jak na fotce), posypujemy go kokosowym śniegiem po czym odstawiamy do schłodzenia.