Ma-Gosia

Ma-Gosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Bananowiec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczne ciasto na podwieczorek. Ten przepis znalazłam w internecie. wykonanie ciasta i zdjęcia moje.

Bananowiec Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Bananowiec

 

 

Sposób przygotowania:

Bananowiec
Banany obrać i rozgnieść widelcem, skropić sokiem z cytryny. Jajka utrzeć z cukrem, zmieszać z bananami i mikserem wyrobić na jednolitą masę. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wymieszać z kaszą manną, szczyptą soli i dodać do masy bananowej. Całość zmiksować, dodać olej i wyrobić na jednolitą masę. Formę keksową natłuścić i wysypać tartą bułką lub mąką i przelać do niej ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni C przez 40 min. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
Bananowiec
Ciasto wyłożyć do formy wyłożonej papierem lub natłuszczonej i wysypanej bułka tartą.
Bananowiec
Upieczone ciasto wyjąć z formy i odstawić na kratkę do wystudzenia.