Sposób przygotowania:
BananowiecŻółtka oddzielam od białek. Białka ubijam. Dodajem sól i cukier. Później dodajem żółtka - ubijam, następnie mąkę i proszek do pieczenia. Gotową masę wylewam na tortownicę wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą. Pieke około 35 min. Następnie robie masę bananową :masło, żółtka i cukier zmiksuje, następnie dodaje zgniecione banany i chwilę miksuje, nie za długo gdyż masa może się zwarzyć. Zanim to się zrobi przygotowuje 1 galaretkę. Rozpuszczamy w 1 szklance wody, gdy stężeje dodaje do tej masy lekko miksując. To wszystko wylewam na upieczony zimny biszkopt i odstawiam do lodówki. Następnie ubijam białka (3) z 3 łyżkami cukru, dodaje1 galaretkę rozpuszczoną w 1 szklance wody. Miksuje i wylam na masę bananową. Znowu wstawiam do lodówki. Przygotowuje następnie 2 galaretki rozpuszczone w/g przepisu na opakowaniu. Gdy stężeje wylewamy na wierzch ciasta ozdobionego bananem. Na 2 godzinki wstawiam do lodówki a później... smacznego!
milenazajac
Gość
lena
czerwona papryczka
Gość
Gość
Mario
Gość
Sarenka
sabin18