Sposób przygotowania:
Bananowiec na biszkopcie
Banany opłukać, obrać i pokroić na plasterki, usuwając kawałki po obu końcach. Skropić sokiem cytrynowym aby, nie ściemniały i odłożyć na talerzu. Jajka ubić z połową cukru na puszystą masę. Mąkę pszenną i ziemniaczaną osobno przesiać i dodać do masy, delikatnie wymieszać. Do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tarta blachy wlać ciasto i wstawić do nagrzanego do 175 st. C piekarnika. Piec 20-25 min. na jasnozłoty kolor. Po upieczeniu wyjąć, wystudzić. Kremówkę ubić na sztywno z fixem do zagęszczania. Schłodzić 40 min. Potem wyjąć i wymieszać kremówkę z serkiem mascarpone i plasterkami bananów. Wyłożyć masę na ciasto i udekorować galaretkami w kształcie bananów w polewie.