Sposób przygotowania:
Bananowiec pod różową pianką
Biszkopt: Jaja z cukrem ucieramy przy użyciu miksera na puszystą masę. Gdy są utarte wlewamy olej i jeszcze chwilę miksujemy. W osobnej misce łączymy mąkę z proszkiem do pieczenia, a następnie dodajemy to do utartych jajek i delikatnie mieszamy. Na blaszkę kładziemy papier do pieczenia i wylewamy zawartość miski. Pieczemy w temperaturze 180stopni C przez ok 25minut Środek bananowy: Wlewamy pół szklanki wrzątku i wsypujemy galaretkę. Mieszamy energicznie aż się rozpuści i odstawiamy do ostygnięcia. Banany obieramy ze skórki i przy użyciu widelca ugniatamy na gładką masę. Następnie ucieramy masło z cukrem na gładką masę i dodajemy ugniecione banany. Gdy składniki ładnie się już połączą wlewamy zimną galaretkę i ponownie zmiksować na jednolitą masę. Wykładamy to na biszkopt i wstawiamy do lodówki żeby stężało. Pianka: Galaretkę rozpuszczamy w 2/3 szklanki wrzątku i odstawiamy aż ostygnie. Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy do niej wystudzoną galaretkę. Przy użyciu miksera miksujemy na jednolitą masę. Wykładamy to na warstwę bananową i ponownie wstawiamy do lodówki żeby stężało.