Sposób przygotowania:
Bananowiec wg Aniutka1
1. Banany obieramy. Rozgniatamy widelcem.
2. Mleko zagotowujemy. Wsypujemy sodę, mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Margarynę ucieramy z cukrem i jajkami. Dodajemy 2 szklanki mąki, banany, mleko i proszek do pieczenia. Mieszamy.
3. Keksówkę smarujemy masłem i posypujemy mąką. Wkładamy ciasto. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni.
2. Mleko zagotowujemy. Wsypujemy sodę, mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Margarynę ucieramy z cukrem i jajkami. Dodajemy 2 szklanki mąki, banany, mleko i proszek do pieczenia. Mieszamy.
3. Keksówkę smarujemy masłem i posypujemy mąką. Wkładamy ciasto. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni.