Sposób przygotowania:
Bananowo - czekoladowa pychotka
Cztery białka ubić dokładnie na sztywną pianę, a następnie dodać do niej cukier i jeszcze chwilę ubijać. Żółtka również dodać do piany i całość bardzo dobrze ubić. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, a później dodać do ubitej masy. Całość bardzo dokładnie wymieszać. Formę nasmarować tłuszczem lub obłożyć papierem do pieczenia, a następnie wylać na nią masę na ciasto. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni przez około 30 -40 minut. Banany obrać, odciąć końcówki i pokroić na plasterki. W następnej kolejności żelatynę wymieszać w niewielkiej ilości wody. Do śmietany wsypać cukier wanilinowy i ubić razem. Do ubijanej masy dodać rozpuszczoną w wodzie żelatynę i dobrze wymieszać. Do tego dodać również drobno posiekaną jedną tabliczkę czekolady. Na upieczone ciasto poukładać pokrojone w plasterki banany, a później wylać na to zrobioną masę czekoladową. Całość wsadzić do lodówki, aby ciasto stężało. Pół tabliczki czekolady rozpuścić, a następnie wymieszać z roztopionym masłem. Stężałe ciasto polać polewać.