zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Bananowo mangowe babeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

słodki deser...........................

Bananowo mangowe babeczki

Składniki:

Bananowo mangowe babeczki

 

  • Masa:
  • 2 dojrzałe banany
  • 1/2 mango
  • 6 biszkoptów języczków
  • sos czekoladowy do polania

 

 

Sposób przygotowania:

Bananowo mangowe babeczki
Mąkę krupczatkę i pszenną posiekać z żółtkiem, cukrem, solą i margaryną.
Szybko zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce około 30 minut.
Rozgrzać piekarnik do 200 stopni.
Po pół godziny wyjąć ciasto, wylepić nim foremki na babeczki, następnie nakłuć widelcem lub patyczkiem do szaszłyków ciasto w foremkach.
Piec 15 minut, wystudzić i wyjąć z foremek babeczki.

Do rozdrabniacza wrzucić połamane biszkopty, pokrojone na kawałki banany i mango.
Dokładnie zmiksować owoce z biszkoptami.
Na każdą z babeczek nakładać masę a na koniec polać sosem czekoladowym.