Sposób przygotowania:
Bananowo mangowe babeczki
Mąkę krupczatkę i pszenną posiekać z żółtkiem, cukrem, solą i margaryną.
Szybko zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce około 30 minut.
Rozgrzać piekarnik do 200 stopni.
Po pół godziny wyjąć ciasto, wylepić nim foremki na babeczki, następnie nakłuć widelcem lub patyczkiem do szaszłyków ciasto w foremkach.
Piec 15 minut, wystudzić i wyjąć z foremek babeczki.
Do rozdrabniacza wrzucić połamane biszkopty, pokrojone na kawałki banany i mango.
Dokładnie zmiksować owoce z biszkoptami.
Na każdą z babeczek nakładać masę a na koniec polać sosem czekoladowym.
Szybko zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce około 30 minut.
Rozgrzać piekarnik do 200 stopni.
Po pół godziny wyjąć ciasto, wylepić nim foremki na babeczki, następnie nakłuć widelcem lub patyczkiem do szaszłyków ciasto w foremkach.
Piec 15 minut, wystudzić i wyjąć z foremek babeczki.
Do rozdrabniacza wrzucić połamane biszkopty, pokrojone na kawałki banany i mango.
Dokładnie zmiksować owoce z biszkoptami.
Na każdą z babeczek nakładać masę a na koniec polać sosem czekoladowym.