Sposób przygotowania:
Bananowy sernik
Banany zemleć z serem. Żółtka utrzeć z miodem, dodać do masy serowej, wymieszać, dodać rodzynki, aromat i ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszać. Wierzch posypać wiórkami kokosowymi. Piec ok. 50 min.
Banany zemleć z serem. Żółtka utrzeć z miodem, dodać do masy serowej, wymieszać, dodać rodzynki, aromaty i ubitą pianę z białek.
Gość
wojtuś
8 jaj
przepraszam .
Magdusia1312
darek112
Gość
Gość
Gość
wojtuś
j.w.: 8 jaj
Gość
wojtuś
Ja piekę w piekarniku gazowym. Ciasto wstawiam do nagrzanego piekarnika. temp. 160-180stopni.
Gość
Gość
wojtuś
Do ciasta nie dodaje się proszku do pieczenia ale można eksperymentować z proszkiem. Jaki ser? Twaróg w kostkach, zmielony w maszynce jak do sernika. Każdy piekarnik piecze inaczej, ja wstawiam do nagrzanego i ustawiam na 3 (160-180 stopni), w połowie pieczenia zwiększam do 4.
Gość
wojtuś
Trzeba cierpliwości - może za niska temperatura była? Mnie też w początkach pieczenia nie wszystko wychodziło :).
Na przykład, piekłam bardzo dobry keks. Chciałam go upiec mężowi na pierwsze imieniny po ślubie i .... całkowita klapa: wszystkie bakalie zostały na dnie blaszki. Tylko raz i to właśnie wtedy mi nie wyszedł:((( :)))
teresa
wojtuś
Kolor zależy od stopnia dojrzałości bananów. Nie powinny być zbyt dojrzałe.
Gość
wojtuś
Pozdrawiam.
Wojtuś
Gość
Gość