Sposób przygotowania:
Baranina duszona ze śliwkami
Mięso umyć, pokroić w paski. Cebulę obrać, drobno pokroić. W rondlu rozgrzać masło, zeszklić cebulę, dodać mięso, obsmażyć, wsypać łyżkę mąki, zasmażyć, następnie mąkę rozprowadzić gorącą wodą. Sos powinien przykryć mięso. Doprawić do smaku solą, cynamonem, cukrem i pieprzem. Dusić na małym ogniu pod przykryciem.
Śliwki namoczyć na noc. Dodać je do mięsa pod koniec duszenia. Danie doprawić do smaku solą, cukrem i czarnym mielonym pieprzem
Baraninę podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
Śliwki namoczyć na noc. Dodać je do mięsa pod koniec duszenia. Danie doprawić do smaku solą, cukrem i czarnym mielonym pieprzem
Baraninę podawać z ryżem ugotowanym na sypko.