Misiowe Puszyści

Misiowe Puszyści

Kucharz
[Przepisów: 24]

Baranina w warzywach

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 1

Kawałek baraniny z łopatki lub udźca umyc, obrać z nadmiaru tłuszczu, pokroić w

Baranina w warzywach

Składniki:

Baranina w warzywach

 

  • 60 dag baraniny
  • 4 dag tłuszczu
  • 1 płaska łyżka mąki
  • 1cebula
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 por
  • kawałek selera
  • kawałek kapusty
  • 1 szkl przecieru pomidorowego
  • 2-3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • zielenina

Sposób przygotowania:

Baranina w warzywach
Kawałek baraniny z łopatki lub udźca umyc, obrać z nadmiaru tłuszczu, pokroić w niezybt gruba kostkę, oprószyć mąką, osolić i na rozgrzanym tłuszczu obrumienić. Do podsmażonej baraniny dodać szklankę wody, przykryć i na niezbyt silnym ogniu dusić. Gdy mięso będzie na wpół miękkie dodać pokrojone w cienkie słupki warzywa i czosnek. razem dogotować do miękkości. Na końcu dodać przecier pomidorowy, posypać zieleniną. Baraninę podawać w warzywach z dodatkiem ugotowanych na sypko ziemniaków i surówką.

Tagi:

mięso danie