beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Baranina z  cebulą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Baranina z  cebulą

Składniki:

Baranina z  cebulą

 

Sposób przygotowania:

Baranina z  cebulą
Mięso umyć i  pokroić w  słupki, oprószyć mąką i  osolić. Umieścić mięso w  szybkowarze, dodać tłuszcz i  poddusić do zarumienienia. Mięso zalać wodą, tak aby było w  całości pokryte wodą. Cebule pokroić w  plastry na mięso, przyprawić. Pomidory sparzyć wrzątkiem, następnie obrać ze skórki i  pokroić na cebulę, posypać pieprzem, majerankiem i  solą. W zamkniętym szybkowarze dusić ok. 30 min., po czym dolać śmietanę wymieszaną z  mąką i  całość zagotować.