Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

baranina z fasolą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

danie można podawać z surówka z kiszonej kapusty

baranina z fasolą

Składniki:

baranina z fasolą

 

 

Sposób przygotowania:

baranina z fasolą
Fasolę zalać wrzącą wodą i odstawić na 2h. Mięso umyć usnąć błony i nadmiar tłuszczu, podzielić na porcje, natrzeć roztartym czosnkiem z solą. Posypać pieprzem, odstawić na 1h do lodówki. Następnie zrumienić mięso na rozgrzanym tłuszczu, podlać wodą i dusić pół godziny. Wstawić namoczoną i odcedzoną fasolę, do wrzątku i dusić półtorej godziny. Kiedy mięso i fasola będą miękkie dodać pokrojoną i podsmażoną cebulę i koncentrat pomidorowy. Gotowe danie posypać pietruszką.