Sposób przygotowania:
Baranina z fasolką
Fasolę zalej wrzątkiem i odstaw na 4 godziny.Mięso oczyść z tłuszczu,podzielna porcję i natrzyj czosnkiem roztartym z solą,posyp pieprzem i odstaw na 2 godz w chłodne miejsce.
Następnie baraninę zrumień na tłuszczu i przełóż do rondla,podlej wodą i duś około 30 minut.
Dodaj fasolę,dalej duś a kiedy mięso i fasola staną się miękkie dodaj podsmażoną cebulę a następnie koncentrat pomidorowy.Przypraw solą i pieprzem do smaku posyp natką pietruszki i podawaj z ziemniakami i surówką.
Następnie baraninę zrumień na tłuszczu i przełóż do rondla,podlej wodą i duś około 30 minut.
Dodaj fasolę,dalej duś a kiedy mięso i fasola staną się miękkie dodaj podsmażoną cebulę a następnie koncentrat pomidorowy.Przypraw solą i pieprzem do smaku posyp natką pietruszki i podawaj z ziemniakami i surówką.