Sposób przygotowania:
Bardzo czekoladowy sernikEtap 1
Na początek należy wymieszać mąkę pszenną, kukurydzianą, proszek do pieczenia, sodę i sól.
Etap 2
W innej misce należy utrzeć ze sobą masło, cukier i ekstrakt waniliowy, pod koniec ucierania, dodać jajko i żółtko.
Etap 3
Następnie dodać twaróg, ucierać, a na koniec dokładnie utrzeć z mieszanką mąk. Następnie ciasto wyłożyć na blaszkę do pieczenia i piec przez 20-25 minut w 180 stopniach. Ciasto przy wykładaniu do pieczenia będzie się kleić, trzeba wtedy maczać łyżkę w gorącej wodzie to pomoże równomiernie wyłożyć ciasto.
Etap 4
Gdy ciasto będzie już chłodne to przygotowujemy masę serową. Masło z twarogiem, cukrem, wanilią i solą trzeba utrzeć na pulchną masę, pod koniec dodawać porcjami kakao.
Masę serowa należy wyłożyć na zimne ciasto i schłodzić w lodówce.
Etap 5
Na koniec przygotowujemy polewę śmietanową. Śmietankę należy schłodzić przynajmniej przez 12 godzin, ubić na sztywno, następnie wymieszać z cukrem i żelatyną. Rozprowadzić na cieście i schłodzić.