Sposób przygotowania:
Bardzo łatwy sernik
Podane proporcje wystarczą na kwadratową tortownicę lub małą blachę do ciasta. Blachę natłuścić i wysypać tartą bułką. Jeśli chcemy dno możemy wyłożyć herbatnikami lub kruchym ciastem (jeśli używamy ciasta to podpiekamy je 10-15 minut). Jeśli używamy twarogu to należy go dwukrotnie zmielić lub bardzo dokładnie utrzeć blenderem. Możemy tez użyć gotowego sera do serników. Masło utrzeć z cukrem na biało i do wcześniej przygotowanego sera stopniowo dodawać po łyżce masę maślaną i po 1 jaju, cały czas ucierając (można blenderem). Kiedy zużyjemy wszystkie składniki, dodać budyń i wszystko dokładnie wymieszać. Gotową masę przełożyć na przygotowaną wcześniej blachę. Wierzch posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec do czasu aż nabierze złotego koloru (ok. 1 godz.).
luna
haniakson