Sposób przygotowania:
Bardzooo słodki tort
Herbatniki wrzucamy do worka, i gnieciemy tłuczkiem. Pokruszone herbatniki wsypujemy do garnka, dodajemy masło, i ręka mieszamy. Gotową "masę" wsypujemy na tortownicę, przyklepujemy mocno do dna. Spód pieczemy około 25 minut w temperaturze 190stopni. Można też wstawić do lodówki na około godzinę. "Kremówka": 500ml mleka, masło i cukier gotujemy. Resztę mleka, mąki, budyń i jajka miksujemy. Gdy mleko zaczyna się gotować, powoli wlewamy masę - cały czas miksując. Masa bardzo szybko gęstnieje. Garnek zestawiamy z gazu. Następnie dodajemy wódkę i znów miksujemy. Śmietanę miksujemy na puszystą, dodajemy puder i jeszcze chwilę miksujemy. Batoniki Lion przekrawamy wzdłuż na pół, a później na średniej wielkości kawałki.Na herbatnikowy spód nakładamy 7 łyżek kremówki, później: patyczki czekoladowe z nadzieniem, dodatkowo draże w puste miejsca, 12 biszkoptów - całe, i zgniecione w puste miejsca, 8 łyżek kremówki, kawałki batoników Lion, bita śmietana, resztę śmietany i połowę kremówki mieszamy - ozdobimy nią górę tortu. Z draży układamy liczbę urodzin. Wymieszaną kremówkę i śmietanę nakładamy do szprycy i ozdabiamy tort - później układamy draże - można dodatkowo posypać czekoladą. Tort wstawiamy do lodówki na około 2 godziny. Po tym czasie wyciągamy tort z tortownicy. Pozostałą kremówką smarujemy boki tortu i przykładamy rurki. Można owinąć tasiemką - ładniej wyglądają i lepiej się trzymają :)
marietta