Sposób przygotowania:
Barszcz biały na zakwasie z białą kiełbasą
Przygotowanie zakwasu:
Rozmieszać mąkę z zagotowaną, gorącą wodą.
Na wierzch włożyć skórki z chleba, trzymać pod przykryciem w ciepłym i suchym miejscu przez 48h.
Barszcz
Do naczynia wlać bulion, zakwas, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i doprowadzić do wrzenia.
Gotujący się barszcz zagęścić śmietaną, pokrojone w talarki, lekko wytopione na patelni kiełbasy. (Wytopiony tłuszcz wylać)
Przyprawić do smaku, zagotować.
Rozlać barszcz do misek, podawać gorący.
Barszczem można zalać jajka na twardo, jeść z pieczywem.
Rozmieszać mąkę z zagotowaną, gorącą wodą.
Na wierzch włożyć skórki z chleba, trzymać pod przykryciem w ciepłym i suchym miejscu przez 48h.
Barszcz
Do naczynia wlać bulion, zakwas, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i doprowadzić do wrzenia.
Gotujący się barszcz zagęścić śmietaną, pokrojone w talarki, lekko wytopione na patelni kiełbasy. (Wytopiony tłuszcz wylać)
Przyprawić do smaku, zagotować.
Rozlać barszcz do misek, podawać gorący.
Barszczem można zalać jajka na twardo, jeść z pieczywem.