Sposób przygotowania:
Barszcz czerwony
Przygotowanie:
Buraki wyszorować,obrać i pokroić,następnie zalać wodą i gotować aż do miękkości.W oddzielnym garnku zagotować wędzony boczek i włoszczyznę.Kiedy wywar z boczku nabierze odpowiedniego aromatu,zdjąć z ognia i odcedzić do wywaru z buraków.Dalej gotować na małym ogniu.Dodać liście laurowe i ziele angielskie.Na koniec przyprawić do smaku solą i pieprzem.Podawać z kołdunami bądź pasztecikami.
Buraki wyszorować,obrać i pokroić,następnie zalać wodą i gotować aż do miękkości.W oddzielnym garnku zagotować wędzony boczek i włoszczyznę.Kiedy wywar z boczku nabierze odpowiedniego aromatu,zdjąć z ognia i odcedzić do wywaru z buraków.Dalej gotować na małym ogniu.Dodać liście laurowe i ziele angielskie.Na koniec przyprawić do smaku solą i pieprzem.Podawać z kołdunami bądź pasztecikami.