Sposób przygotowania:
Barszcz czerwony czysty o winnnym smaku
Mięso , obrane warzywa , obrane i pokrojone na kawałki buraki , przyprawy ( oprócz maggi ), 1/3 łyżeczki soli, ½ łyżeczki pieprzu, skórki z jabłek – ułożyć w dużym , szerokim garnku i zalać wodą . Doprowadzić do wrzenia , zmniejszyć gaz i gotować 1,5 godziny ( ma tylko lekko ,, mrugać „ ).Przecedzić wywar .Doprawić do smaku ( jeśli doprawiamy inną przyprawa niż Barszcz czerwony to proponuję dodatkowo dodać odrobinę soku z cytryny który nie tylko lekko zakwasi barszczyk , ale i wydobędzie jego rubinowy kolor .
Mięso wyjęte z zupy obrać od kości. Usunąć skóry, i chrząstki .Zmielić i użyć jako farsz np. do pasztecików które podamy do tego barszczu .
Mięso wyjęte z zupy obrać od kości. Usunąć skóry, i chrząstki .Zmielić i użyć jako farsz np. do pasztecików które podamy do tego barszczu .