Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Barszcz czerwony - multiwarzywny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepyszny barszcz czerwony - taki jaki lubię najbardziej, z zasmażaną cebulką, która nadaje całości świetny smak.

Barszcz czerwony - multiwarzywny

Składniki:

Barszcz czerwony - multiwarzywny

na zupę

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony - multiwarzywny

przygotowanie

Barszcz czerwony - multiwarzywny
przygotowujemy wszystkie potrzebne skladniki

Wszystkie warzywa obieramy i myjemy.

kroimy

Barszcz czerwony - multiwarzywny
ziemniaki kroimy w kostkę, reszte ścieramy

ziemniaki kroimy w kostkę. Marchewkę, pietruszkę, seler oraz buraczki ścieramy na tarce z grubymi otworami.

gotujemy

Barszcz czerwony - multiwarzywny
całość nastawiamy na gaz ui gotujemy do miękkosci

Dodajemy sól, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie, zalewamy 1,5 litrem wody i nastawiamy na gaz. W tym czasie kroimy cebulę w półplasterki i przesmażamy na smalcu (ja miałam swojski ze skwarkami i taki polecam). Kiedy warzywa są już miękkie dodajemy cebulkę, doprawiamy majerankiem. Zalewamy zakwasem i jeszcze 2 minutki gotujemy. Po zdjęciu z ognia zabielamy śmietanką.


Tagi:

zupy barszcze