Sposób przygotowania:
Barszcz czerwony - multiwarzywnyprzygotowanie
![Barszcz czerwony - multiwarzywny Barszcz czerwony - multiwarzywny](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/barszcz-czerwony-multiwarzywny-424553.jpg)
Wszystkie warzywa obieramy i myjemy.
kroimy
![Barszcz czerwony - multiwarzywny Barszcz czerwony - multiwarzywny](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/barszcz-czerwony-multiwarzywny-424554.jpg)
ziemniaki kroimy w kostkę. Marchewkę, pietruszkę, seler oraz buraczki ścieramy na tarce z grubymi otworami.
gotujemy
![Barszcz czerwony - multiwarzywny Barszcz czerwony - multiwarzywny](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/barszcz-czerwony-multiwarzywny-424555.jpg)
Dodajemy sól, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie, zalewamy 1,5 litrem wody i nastawiamy na gaz. W tym czasie kroimy cebulę w półplasterki i przesmażamy na smalcu (ja miałam swojski ze skwarkami i taki polecam). Kiedy warzywa są już miękkie dodajemy cebulkę, doprawiamy majerankiem. Zalewamy zakwasem i jeszcze 2 minutki gotujemy. Po zdjęciu z ognia zabielamy śmietanką.