Sposób przygotowania:
Barszcz czerwony na gęsto z pieczarkami
Na wrzącą wodę wkładamy umyte żeberka, dodajemy liście i ziela oraz obraną i pokrojoną na mniejsze kawałki pietruszkę. Gotujemy pod przykryciem do miękkości mięsa. W międzyczasie pieczarki obieramy i kroimy w plasterki.
Kulki buraczków ścieramy na tarce na dużych oczkach. Do miękkiego mięsa wrzucamy obrane, umyte i starte na tarce marchewki. Następnie dorzucamy pieczarki i gotujemy zupę przez 10 minut. Na koniec wrzucamy starte buraczki.
W kubku mieszamy mąkę z wodą, żeby nie było grudek. Powoli wlewamy do barszczu energicznie mieszając. Przyprawiamy solą i pieprzem. Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i dokładnie tłuczemy. Układamy na boku talerza.
Jajka gotujemy na twardo, ostygnięte kroimy w ćwiartki i układamy na ziemniakach.
W wolne miejsce wlewamy barszcz z pieczarkami.
Kulki buraczków ścieramy na tarce na dużych oczkach. Do miękkiego mięsa wrzucamy obrane, umyte i starte na tarce marchewki. Następnie dorzucamy pieczarki i gotujemy zupę przez 10 minut. Na koniec wrzucamy starte buraczki.
W kubku mieszamy mąkę z wodą, żeby nie było grudek. Powoli wlewamy do barszczu energicznie mieszając. Przyprawiamy solą i pieprzem. Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i dokładnie tłuczemy. Układamy na boku talerza.
Jajka gotujemy na twardo, ostygnięte kroimy w ćwiartki i układamy na ziemniakach.
W wolne miejsce wlewamy barszcz z pieczarkami.