Sposób przygotowania:
Barszcz czerwony z ziemniakami 2
Do garnka wstawiamy 2 litry wody. Dodajemy żeberka . Zagotowujemy . Gdy zaczną zbierać się szumowiny koniecznie zbieramy. Marchew i pietruszkę obieramy ze skórki. Dodajemy do bulionu. Gotujemy do momentu gdy mięsa z żeberek będzie miękkie. W oddzielnym garnku gotujemy buraki ok 35 minut- aż będą miękkie. Odstawiamy do ostudzenia buraki. Po wystygnięciu obieramy ze skórki. Kroimy w plastry a następnie w grubsze paski. Dodajemy do bulionu. Gotujemy na najmniejszym ogniu ok 20 minut. Pod koniec gotowania dodajemy pieprz, liść laurowy, ziele angielskie. Cebulę obieramy , maczamy w occie balsamicznym, kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce masła, po czym dodajemy do zupy. Zabielamy śmietaną.