rozaczerwona30

rozaczerwona30

Szef Kuchni
[Przepisów: 100]

Barszcz czerwony ze śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ten barszcz bardzo lubią dzieci - wolą od ukraińskiego bo fasoli nie chcą jeść

Barszcz czerwony ze śmietaną

Składniki:

Barszcz czerwony ze śmietaną

 

  • 30 dag mięsa na zupę ( jak kto lubi, kurczak, żeberka , wołowina )
  • 2 czerwone buraki
  • 1 marchew
  • 1/2 pietruszki
  • kawałek selera
  • kawałek pora
  • 4 ziemniaki
  • 2 litry wody
  • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • kostka bulionowa
  • sól
  • maggi
  • barszcz czerwony w słoiczku do smaku

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony ze śmietaną
Warzywa utrzeć na tarce jarzynowej .Ziemniaki pokroić w kostkę . Por pokroić w plasterki. Włożyć do garnka warzywa i mięso . Dolać wodę i kostkę bulionową .Gotować 1 godzinę . Wyjąć mięso i obrać od kości chude . Pokroić i włożyć do zupy. Mąkę rozrobić z kilkoma łyżkami zimnej wody - wlać do zupy i zagotować . Śmietanę rozetrzeć z kilkoma łyżkami gorącej wody i zaprawić zupę. Doprawić maggi . Posypać natką pietruszki .