sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Barszcz ukraiński

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo smaczny i zdrowy barszcz. Polecam

Barszcz ukraiński Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Barszcz ukraiński

 

 

Sposób przygotowania:

Barszcz ukraiński
Białą fasolę zalewamy ciepłą woda i odstawiamy na noc. Skrzydełka myjemy, zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie i gotujemy aż mięso będzie miękki. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, buraki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Warzywa dodajemy do wywaru. Gotujemy około pół godziny. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego
Barszcz ukraiński
Białą fasolę zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na noc.
Barszcz ukraiński
Skrzydełka myjemy, zalewamy wodą i dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy.