Sposób przygotowania:
Barszcz ukraiński
Nastawiamy wodę, solimy. Gdy woda się zagotuje dodajemy umyte skrzydełka i gotujemy około pół godziny. W drugim garnku nastawiamy kapustę kiszoną i gotujemy ją przez pół godziny.
Do wywaru mięsnego dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz starte na tarce o grubych oczkach warzywa. Gotujemy 15-20 minut.
Dodajemy ugotowaną kapustę oraz białą fasolę. Gotujemy 5 minut. Dodajemy śmietanę, koncentrat i doprowadzamy do wrzenia. Przyprawiamy.
Podajemy zupę posypaną świeżą natką pietruszki.
Do wywaru mięsnego dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz starte na tarce o grubych oczkach warzywa. Gotujemy 15-20 minut.
Dodajemy ugotowaną kapustę oraz białą fasolę. Gotujemy 5 minut. Dodajemy śmietanę, koncentrat i doprowadzamy do wrzenia. Przyprawiamy.
Podajemy zupę posypaną świeżą natką pietruszki.