Sposób przygotowania:
Barszcz ukraiński
Do dużego garnka wlewamy wodę wrzucamy żeberka,kość,liście, ziele ang.oraz fasolę dzień wcześniej namoczoną.Gotujemy wywar ok.45 min.aż fasolka będzie w pół miękka.
W między czasie płuczemy warzywa, obieramy i kroimy w grubą kostkę.Kapustę szatkujemy.Słoninę kroimy w drobną kostkę i wytapiamy na głębokiej patelni (najlepiej wok).Po wytopieniu słoniny dodajemy do niej cebulę, buraki ,marchew, paprykę, czosnek i całość podsmażamy na średnim ogniu często mieszając i poruszając patelnią ok.10 min.
Po tym czasie podlewamy wywarem i dusimy kolejne 10 min. pod przykryciem.Ziemniaki , kapustę i warzywa z patelni dodajemy do wywaru gotujemy wszystko do miękkości.Doprawiamy do smaku . Zdejmujemy garnek z ognia.Śmietanę hartujemy i dodajemy do zupy.Posypujemy posiekana zieleniną.Zupa powinna mieć smak pikantno-słodko-kwaśny.SMACZNEGO.
W między czasie płuczemy warzywa, obieramy i kroimy w grubą kostkę.Kapustę szatkujemy.Słoninę kroimy w drobną kostkę i wytapiamy na głębokiej patelni (najlepiej wok).Po wytopieniu słoniny dodajemy do niej cebulę, buraki ,marchew, paprykę, czosnek i całość podsmażamy na średnim ogniu często mieszając i poruszając patelnią ok.10 min.
Po tym czasie podlewamy wywarem i dusimy kolejne 10 min. pod przykryciem.Ziemniaki , kapustę i warzywa z patelni dodajemy do wywaru gotujemy wszystko do miękkości.Doprawiamy do smaku . Zdejmujemy garnek z ognia.Śmietanę hartujemy i dodajemy do zupy.Posypujemy posiekana zieleniną.Zupa powinna mieć smak pikantno-słodko-kwaśny.SMACZNEGO.
caroline1983
Jojo
Natala1210