beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Barszcz ukraiński na żeberkach wieprz.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Barszcz ukraiński na żeberkach wieprz.

Składniki:

Barszcz ukraiński na żeberkach wieprz.

 

Sposób przygotowania:

Barszcz ukraiński na żeberkach wieprz.
Fasolę opłukać, namoczyć i  pozostawić na noc, a  nazajutrz ugotować w  tej samej wodzie. Mięso oczyścić,
umyć i  poporcjować, zalać wrzącą wodą, gotować pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodać warzywa
pokrajane w  paseczki lub starte na tarce o  dużych otworach, gotować 10 min, po czym dodać ziemniaki i  gotować do uzyskania miękkości. Zupę doprawić mąką. Połączyć z  pomidorami i  śmietaną, zagotować, a  następnie
dodać ugotowaną fasolę wraz z  wywarem. Do smaku, zupę doprawić solą i  cukrem, dodać zieleninę.Podawać zaraz po przyrządzeniu z  pieczywem lub kaszą ugotowaną na sypko.