Sposób przygotowania:
Barszcz ukraiński na żeberkach wieprz.
Fasolę opłukać, namoczyć i pozostawić na noc, a nazajutrz ugotować w tej samej wodzie. Mięso oczyścić,
umyć i poporcjować, zalać wrzącą wodą, gotować pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodać warzywa
pokrajane w paseczki lub starte na tarce o dużych otworach, gotować 10 min, po czym dodać ziemniaki i gotować do uzyskania miękkości. Zupę doprawić mąką. Połączyć z pomidorami i śmietaną, zagotować, a następnie
dodać ugotowaną fasolę wraz z wywarem. Do smaku, zupę doprawić solą i cukrem, dodać zieleninę.Podawać zaraz po przyrządzeniu z pieczywem lub kaszą ugotowaną na sypko.
umyć i poporcjować, zalać wrzącą wodą, gotować pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodać warzywa
pokrajane w paseczki lub starte na tarce o dużych otworach, gotować 10 min, po czym dodać ziemniaki i gotować do uzyskania miękkości. Zupę doprawić mąką. Połączyć z pomidorami i śmietaną, zagotować, a następnie
dodać ugotowaną fasolę wraz z wywarem. Do smaku, zupę doprawić solą i cukrem, dodać zieleninę.Podawać zaraz po przyrządzeniu z pieczywem lub kaszą ugotowaną na sypko.