oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Barszcz ukraiński w oliwkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podawać zaraz po przyrządzeniu, z pieczywem

Barszcz ukraiński w 	oliwkowa

Składniki:

Barszcz ukraiński w oliwkowa

 

  • 40 dag żeberek wieprzowych
  • 50 dag warzyw mieszanych
  • 30 dag buraków
  • 10 dag fasoli
  • 40 dag ziemniaków
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 15 dag śmietany pasteryzowanej
  • sól do smaku
  • cukier do smaku
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki

Sposób przygotowania:

Barszcz ukraiński w oliwkowa
Fasolę opłukać, namoczyć na noc w wodzie, nazajutrz ugotować w tej samej wodzie. Mięso oczyścić, umyć, podzielić na porcje, zalać wrzącą wodą, gotować pod przykryciem; do prawie miękkiego mięsa i fasoli dodać otworach, gotować ok. 10 min., po czym dodać ziemniaki i ugotować do miękkości.Zupę podprawić mąką. Połączyć z pomidorami, śmietaną i zieleniną oraz ugotowaną fasolą wraz z wywarem. Zupę doprawić do smaku.

Tagi:

buraki