ONY_za_kare

ONY_za_kare

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Barszcz ukraiński z czerwoną fasolą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Dobra i sycąca zupa z czerwoną fasolą. można ją przygotować na mięsie, jednak ja postanowiłem zrobić jarską wersję, bo drugie danie zawsze jest mięsne

Barszcz ukraiński z czerwoną fasolą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Barszcz ukraiński z czerwoną fasolą

 

 

Sposób przygotowania:

Barszcz ukraiński z czerwoną fasolą
Buraki obieramy, myjemy, kroimy w kawałki i gotujemy godzinę z dodatkiem liścia, ziela i pieprzu. Po tym czasie wyciągamy buraki i studzimy. Wrzucamy pokrojone w kostkę: ziemniaki, marchew, por i seler. Dodajemy sól i gotujemy do miękkości warzyw. Ostudzone buraki tarkujemy na drobnych oczkach. Wrzucamy do zupy. Wlewamy ocet. Dodajemy osączoną fasolę, zagotowujemy i zabielamy śmietaną.
Barszcz ukraiński z czerwoną fasolą
Buraki obieramy, myjemy, kroimy w kawałki i gotujemy godzinę z dodatkiem liścia, ziela i pieprzu
Barszcz ukraiński z czerwoną fasolą
Po tym czasie wyciągamy buraki i studzimy. Wrzucamy pokrojone w kostkę: ziemniaki, marchew, por i seler