ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Barszcz warzywny na oleju chili, czosnek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wywar z gotowania w szybkowarze buraków jak najbardziej nadaje się do wykorzystania jako baza do barszczu, barszcz jest najlepszy na drugi dzień, zawsze gotuję wieczorem i na następny dzień jest gotowe gdy smaki się przegryzły.

Barszcz warzywny na oleju chili, czosnek Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Barszcz warzywny na oleju chili, czosnek

 

Sposób przygotowania:

Barszcz warzywny na oleju chili, czosnek
Wywar z gotowania dzień wcześniej w szybkowarze buraków czerwonych podłużnych wlać do garnka, dolać z 2 litry wody.

Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, opakowanie mrożonki barszcz ukraiński, zagotować.

Dodać z zalewą z puszki czerwoną fasolę, groszek zielony, gotować do miękkości ziemniaków.

Do szklanki wlać sam wywar i wystudzić.

Dodać kucharka, cząber suszony, cukier, ocet jabłkowy, śmietanę wymieszać z 1 szklanką wystudzonego wywaru i mąką, wlać do zupy i mieszać do zagotowania.

Na koniec wlać po 4 łyżki oleju rzepakowego chili i czosnek, wymieszać.
Barszcz warzywny na oleju chili,czosnek.
Mrożonka zupa barszcz ukraiński jest dobrym składnikiem.

Tagi:

barszcz zupa