Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Barszcz wigilijny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszny, czysty barszcz czerwony gotowany na warzywach. Możemy pić go samego, podawać z ziemniaczkami lub uszkami.

Barszcz wigilijny Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Barszcz wigilijny

 

 

Sposób przygotowania:

Barszcz wigilijny
Buraki, marchew, pietruszkę, seler, cebulę oraz czosnek obrać i wraz z porem umyć. Moczone przez noc grzyby również umyć. Wszystko zalać wodą. Dodać kostkę warzywną, liście laurowe oraz ziele angielskie. Dodać majeranek. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości. Kiedy wszystko będzie miękkie barszcz przelać przez sito. Doprawić do smaku. Podawać na gorąco.
Barszcz wigilijny
Wszystkie warzywa obrać i wraz z grzybami zalać wodą.
Barszcz wigilijny
Dodać kostkę warzywną oraz liście laurowe i ziele angielskie.
Barszcz wigilijny
Dodać majeranek i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem.
Barszcz wigilijny
Barszcz przelać przez sito i doprawić do smaku.

Tagi:

grzyby buraki