Sposób przygotowania:
Barszcz wigilijny
Buraki obrać,drobno pokroić, zalać wodą, posolić, dodać przyprawy ( sól,cukier,listek,ziele,czosnek) gotować około 30 min,po tym czasie,dodać cukier,ocet,roztarty majeranek,gotować jeszcze 10 min. Grzybki umyć,ugotować, zalać wodą,po ugotowaniu ma być 0,5 litra wywaru.( grzyby dodamy do pierogów,lub uszek) Wlać wywar do gotującego barszczu,zagotować ,przykryć przykrywką ,odstawić na całą noc. Na drugi dzień,barszcz przecedzić ,podgrzać nie gotować!,doprawić pieprzem,ewentualnie doprawić jeszcze cukrem i sokiem z cytryny,jeżeli jest mało kwaśny( octu już nie dajemy) Podawać z fasolą Jaś lub uszkami. Smacznego
jadzia
anullka7
Jadziu ale sama przyznasz,że ten barszczyk jest przepyszny:)
Magdusia1312
Gość
Gość
anullka7
Kogo to obchodz, czy ty lubisz czy nie:)) ważne że ja lubię i dużo osób.:)
Rybka83
yola
alicja872
Pyza