LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Barszcz z botwinką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wspaniała zupa na upalne dni.

Barszcz z botwinką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Barszcz z botwinką

 

 

Sposób przygotowania:

Barszcz z botwinką
Kości z mięsem umyć, zalać wodą, dodać sól zagotować. Usunąć powstałą pianę. Dodać włoszczyznę, przyprawy i ugotować. Można odcedzić. Młode buraki z liśćmi dokładnie umyć pod bieżącą wodą, pokroić w słupki, włożyć do wywaru i gotować. Dodać kwas burakowy lub ogórkowy, zagotować. Zupę podprawić śmietaną wymieszaną z mąką i zagotować. Doprawić do smaku solą i cukrem. Obrane jaja pokroić w ósemki, wyłożyć na talerze, posypać koperkiem i zalać zupą. Podawać z okraszonymi ziemniakami wyłożonymi na oddzielnych talerzach.
Barszcz z botwinką
Krojenie botwiny w szerokie paski na barszcz.
Barszcz z botwinką
Dodanie kwasu ogórkowego do barszczu z botwiną.
Barszcz z botwinką
Gotowanie barszczu zaklepanego śmietaną z mąką.
Barszcz z botwinką
Pokrojone jajo posypane koperkiem do barszczu.

Tagi:

mięso buraki