Sposób przygotowania:
Barszcz z parówkami
Marchew, pietruszkę i seler myjemy, obieramy. Kroimy w kostkę. Zalewamy wodą, solimy, doprowadzamy do wrzenia. Buraki myjemy, obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do wrzącego wywaru warzywnego. Gotujemy aż wszystkie warzywa będą miękkie. W osobnym garnku w osolonej wodzie gotujemy ziemniaki. Cebulę siekamy w kostkę i szklimy na odrobinie oliwy wraz z pokrojonymi w krążki parówkami. Do barszczu na sam koniec dodajemy odsączoną fasolkę, zagotowujemy, doprawiamy barszcz do smaku maggi, pieprzem, dodajemy śmietankę UHT. Gotowe ziemniaki odcedzamy, tłuczemy. Na talerzu układamy porcję ziemniaków, nakładamy na nie cebulę z parówkami, i nalewamy na ten sam talerz barszcz z warzywami. Podajemy gorące. Smacznego!