Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Barszczyk

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do skorzystania z moich przepisów , gdyż są szybkie tanie i smaczne i przynoszą niezwykłe rezultaty ;)

Barszczyk

Składniki:

Barszczyk

 

 

Sposób przygotowania:

Barszczyk
Buraki wvszorować, zalac wrzącą wodą i gotować pod przykryciem na małym ogniu do miękkoŚci. Lekko ostudzic' ostudzone bruaki obrac i zetrzeć na tarce z dużymi otworami, zalać rosołem i dodać dżem. Gotowa na średnim ogniu l0 minut. Doprawi do smaku
solą cukrem i sokiem z cy-tryny ''barszcz
może mieć zdecydowany smak' ostudzony
Liść i odłożyć w chłodne miejsce, najlepiej na do lodówki, na 2-3 godzĘ'. Przed podaniem przecedzić i zagotowai'
Takibarczcz podije się w filizankach lub bulionówkach.
Smacznego!

Tagi:

buraki