Sposób przygotowania:
Barszczyk
Buraki wvszorować, zalac wrzącą wodą i gotować pod przykryciem na małym ogniu do miękkoŚci. Lekko ostudzic' ostudzone bruaki obrac i zetrzeć na tarce z dużymi otworami, zalać rosołem i dodać dżem. Gotowa na średnim ogniu l0 minut. Doprawi do smaku
solą cukrem i sokiem z cy-tryny ''barszcz
może mieć zdecydowany smak' ostudzony
Liść i odłożyć w chłodne miejsce, najlepiej na do lodówki, na 2-3 godzĘ'. Przed podaniem przecedzić i zagotowai'
Takibarczcz podije się w filizankach lub bulionówkach.
Smacznego!
solą cukrem i sokiem z cy-tryny ''barszcz
może mieć zdecydowany smak' ostudzony
Liść i odłożyć w chłodne miejsce, najlepiej na do lodówki, na 2-3 godzĘ'. Przed podaniem przecedzić i zagotowai'
Takibarczcz podije się w filizankach lub bulionówkach.
Smacznego!