malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Barszczyk czerwony świąteczny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo smaczny jest również podany z uszkami lub pierogami. Ale bez niczego też smakuje wyśmienicie.

Barszczyk czerwony świąteczny

Składniki:

Barszczyk czerwony świąteczny

 

  • 50 dag buraków ,
  • udko z kurczaka lub dowolna inna część,
  • pęczek pietruszki oraz kopru,
  • cebula,
  • pęczek szczypiorku,
  • ziele angielskie,
  • połowa cytryny,
  • łyżka cukru,
  • łyżeczka soli, s
  • zczypta pieprzu,

Sposób przygotowania:

Barszczyk czerwony świąteczny
W garnek gorącej wody wkładamy udko, solimy pieprzymy, gotujemy 20 min, następnie dodajemy włoszczyznę, ziele angielskie oraz buraki pokrojone w małe kawałki. dodajemy cukier, wyciskamy sok z cytryny i gotujemy 30 min. Przed podaniem posypujemy posiekanym koprem. Podajemy w bulionówkach lub głębokich talerzach.