alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Barszczyk czerwony z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny i lekki barszczyk z jajkiem z dodatkiem świeżej zieleniny. Idealny na lekki wiosenny obiadek. Polecam :)

Barszczyk czerwony z jajkiem

Składniki:

Barszczyk czerwony z jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Barszczyk czerwony z jajkiem
Buraki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Następnie przekładamy do garnka i zalewamy zimną wodą (ok 1 litr), dodajemy przyprawy i gotujemy do miękkości. Dodajemy ocet jabłkowy (może być również sok z cytryny lub ocet winny) i bulion. Na koniec dodajemy osączoną fasolę. Jaja gotujemy na twardo i kroimy na połówki. Zieleninę drobno siekamy. Na talerz wylewamy barszcz razem z buraczkami i fasolą, na to kładziemy dwie połówki jajka i posypujemy zieleniną. Smacznego :)