Sposób przygotowania:
Barszczyk czerwony ze świeżych buraków
Wszystkie warzywa obrać i umyć. Następnie wszystkie oprócz ziemniaków i buraków wrzucić do garnka, zalać wodą i postawić na średnim ogniu. Wywar musi się gotować aż warzywa będą miękkie. W tym czasie buraki zalać wodą w mniejszym garnku i ugotować. Kiedy już będą miękkie wyjąć do ostygnięcia a następnie potrzeć na tarce. Z wywaru warzywnego wyjąć warzywa oprócz marchewki i wlać wywar z buraków a następnie dodać potarte buraki i dodać łyżkę chrzanu. Osobno ugotować ziemniaki i jajka. Pokroić i dodać do barszczu. Cały barszcz czyli wywar warzywny i wywar z buraków, gotować jeszcze przez około 20 minut, żeby dobrze połączył się smak.
fifikot
Będę go gotować na 11 osób i chcę się dowiedzieć jak pomnożyć proporcje. Z góry dziękuję za informację!