Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Książka Kucharska: Suszone grzyby - jak je wykorzystać?

Barszczyk grzybowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczny, aromatyczny i jesienny barszczyk grzybowy.

Barszczyk grzybowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Barszczyk grzybowy

 

Sposób przygotowania:

Barszczyk grzybowy
Grzyby moczymy w zimnej wodzie. Gotujemy wywar na kości, dodając grzyby. Razem gotujemy do miękkości dodając ziele angielskie, pieprz czarny ziarnisty oraz liść laurowy. Gdy grzyby będą miękkie podpalamy na palniku cebulkę i dodajemy do barszczu, zaprawiamy do śmietaną i dodajemy sól oraz pieprz czarny mielony do smaku. Tak przygotowany barszcz podajemy z ziemniaczkami lub pieczywem.
Barszczyk grzybowy
W garnku gotujemy wywar z grzybami i przyprawami.
Barszczyk grzybowy
Do barszczu dodajemy podpaloną na palniku cebulkę.
Barszczyk grzybowy
Pod koniec gotowania zaprawiamy barszcz śmietaną.

Tagi:

grzyby