Sposób przygotowania:
Barszczyk z kapustą mojej babci
Ziemniaki obrac, umyc wrzucic do garnka i gotowac do miekkosci. Zeberka wieprzowe oplukac pod biezaca woda, delikatnie podsmazyc na lekko zloty kolor na odrobinie oleju. Wrzucic do garnka, zalac woda i gotowac na niewielkim ogniu. Kapuste biala poszatkowac na drobne kawalki, podsmazyc na odrobinie oleju na patelni i przelozyc do garnka z zeberkami. Gotowac do czasu, az kapusta i mieso beda dosc miekkie. Podprawic w miedzyczasie odrobina przyprawy kucharek. Pod koniec gotowania dodac zurek z butelki (ja dodaje cala zawartosc) i pogotowac na niewielkim ogniu jeszcze chwile. Gdy barszcz jest juz gotowy podprawic jogurtem naturalnym lub smietana, posypac koperkiem. Cebulke pokroic w drobna kosteczke, podsmazyc na zloto brazowy kolor. Pol podsmazonej cebulki dodac do barszczu. Ziemniaki odcedzic z wody, ultuc tluczkiem. Barszczyk podajemy z ziemniaczkami w tym samym talerzu, badz jesli ktos lubi na osobnym talerzu. Posypujemy pozostala cebulka. Barszczyk smakuje naprawde rewelacyjnie. Jesli ktos uwielbia swojskie, starodawne jedzenie to napewno z checia go sprobuje. POLECAM KAZDEMU!!!