Sposób przygotowania:
Barszczyk z pierożkami tortellini.
Do dużego garnka wlać ponad litr wody i dać oczyszczone i opłu-
-kane buraki,por,selera połowę,oskrobaną marchew i pietruszkę bi-
-ałą oraz listki laurowe z zielem angielskim.Gotować długo na małym ogniu.Za ten czas rozmrozić tortellini,a nawet dać na osoloną i bulgoczącą wodę,aby były "al dente"-wtedy są dobre.Zu-
-pę doprawić majerankiem,maggi,solą i pieprzem i próbować,czy
jest dość kwaśny i przyprawiony.Następnie odcedzić barszczyk
przez sitko duże do drugiego garnka,aby był czysty przed podaniem bez kawałków jarzyn.Podawać w filiżankach bulionetk-
-ach razem z pierożkami.
-kane buraki,por,selera połowę,oskrobaną marchew i pietruszkę bi-
-ałą oraz listki laurowe z zielem angielskim.Gotować długo na małym ogniu.Za ten czas rozmrozić tortellini,a nawet dać na osoloną i bulgoczącą wodę,aby były "al dente"-wtedy są dobre.Zu-
-pę doprawić majerankiem,maggi,solą i pieprzem i próbować,czy
jest dość kwaśny i przyprawiony.Następnie odcedzić barszczyk
przez sitko duże do drugiego garnka,aby był czysty przed podaniem bez kawałków jarzyn.Podawać w filiżankach bulionetk-
-ach razem z pierożkami.
msewka
Glumanda
Msewko? dlaczego ciekawy??? chyba ze adnotacja, aby nie zapomniec o pierozkach ;)
Za barszczyk daje 4 punkty.