Sposób przygotowania:
Beatka
3/4 litra mleka zagotować, w reszcie mleka rozpuścić cukier, mąki i żółtka. Wlać na gotujące się mleko i ugotowac budyń. Schłodzić. masło utrzeć mikserem do białości i utrzeć z zimnym budyniem.
Galaretki rozpuścić. Wiśniowe w 900 ml gorącej wody i agrestowe w 900 ml gorącej wody. W ciemnym biszkopcie wyciąć szklanką kółka. W blaszce położyć jasny biszkopt, nałożyć jedną część kremu, ułożyć krążki z ciemnego ciasta, wolne miejsca uzupełnić winogronami i zalać tężejącą galaretką agrestową. Gdy dobrze stężeje nałozyć drugą część kremu i położyć ciemny dziurkowany biszkopt. W otwory powkładać kawałki brzoskwiń i przykryć trzecia częscią kremu i zalać galaretką wiśniową. Podawać schłodzone.
Galaretki rozpuścić. Wiśniowe w 900 ml gorącej wody i agrestowe w 900 ml gorącej wody. W ciemnym biszkopcie wyciąć szklanką kółka. W blaszce położyć jasny biszkopt, nałożyć jedną część kremu, ułożyć krążki z ciemnego ciasta, wolne miejsca uzupełnić winogronami i zalać tężejącą galaretką agrestową. Gdy dobrze stężeje nałozyć drugą część kremu i położyć ciemny dziurkowany biszkopt. W otwory powkładać kawałki brzoskwiń i przykryć trzecia częscią kremu i zalać galaretką wiśniową. Podawać schłodzone.