betinka83

betinka83

Kucharz
[Przepisów: 30]

Beatka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Ciasto bardzo wysokie. Przepyszne..;-)

Beatka

Składniki:

Beatka

 

 

 

Sposób przygotowania:

Beatka
3/4 litra mleka zagotować, w reszcie mleka rozpuścić cukier, mąki i żółtka. Wlać na gotujące się mleko i ugotowac budyń. Schłodzić. masło utrzeć mikserem do białości i utrzeć z zimnym budyniem.
Galaretki rozpuścić. Wiśniowe w 900 ml gorącej wody i agrestowe w 900 ml gorącej wody. W ciemnym biszkopcie wyciąć szklanką kółka. W blaszce położyć jasny biszkopt, nałożyć jedną część kremu, ułożyć krążki z ciemnego ciasta, wolne miejsca uzupełnić winogronami i zalać tężejącą galaretką agrestową. Gdy dobrze stężeje nałozyć drugą część kremu i położyć ciemny dziurkowany biszkopt. W otwory powkładać kawałki brzoskwiń i przykryć trzecia częscią kremu i zalać galaretką wiśniową. Podawać schłodzone.