Sposób przygotowania:
beef stroganoffwszystkie skladniki kroimy w zaplke ok 3-4 cm.na rozgrzana patelnie wrzucamy kolejno cebule papryke oraz pieczarki. gdy calosc sie lekko zeszkli dodajemy slodka papryke, nastepnie dodajemy wolowine. calosc podsmazamy mieszajac od czasu do czasu. w chwili gdy wolowina bedzie podsmazona dodajemy musztarde oraz koncentrat oraz ogorka. po kilkukrotnym przemieszaniu dodajemy brandy ktora podpalamy. gdy alkohol sie zredukuje dodajem smietane ciagle mieszajac. doprawiamy sola i pieprzem. poledwica charakteryzuje sie tym ze czym dluzej ja smazymy tym jest twardsza.klasyczna poledwice podaje sie na polkrwisto lub krwisto. w przypadku gdy uzywamy innego rodzaju miesa trzeba wziasc pod uwage ze czas gotowania sie znacznie wydluzy mozemy wtedy dodac wody przed dodaniem smietany i dusic do momentu gdy mieso bedzie miekkie.
Dowiedz się jak dzielimy tuszę wołową >>>
Henia
sylwus
sylwus
Henia
a pani jak na osobę o czystych intencjach za bardzo się tłumaczy! Pani dobrze wie, że BYŁ to odwetowiec i za co. a ja szczerze mówiąc dawno przestałam się tym przejmować, a po prostu pokazuję, że to widzę! konwersacja z panią jest rzeczywiście nudna, jak rozmowa z obrazem. Proszę więc nie odpowiadać na moje komentarze. Mam tak jak i pani do nich prawo i nie zamierzam z niego rezygnować!
Henia
Acha, po polsku (nie wiem w jakim języku pani pisze, nie bardzo podobny do polskiego) pisze się TĘ konwersację a nie TĄ!
sylwus
Henia
Przepraszam, nie potrzebne było to o polszczyźnie. nie ma to nic do rzeczy! Również pozdrawiam!
sylwus