www.chochla.com

www.chochla.com

Starszy Kucharz
[Przepisów: 17]

Befsztyk tatarski

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Tatar będzie miał piekny krwisty kolor, jeśli dodamy 2 do 3 kropli koncentratu z buraków... Uwaga nie wiecej....

Befsztyk tatarski

Składniki:

Befsztyk tatarski

 

  • 40 dkg wołowiny bez kości (zrazowa) lub polędwicy wołowej,
  • 6-8 dkg cebuli,
  • 2 dkg kaparów,
  • 4 żółtka,
  • 5 dkg ogórków konserwowych,
  • 4 dkg grzybków marynowanych,
  • oliwa,
  • musztarda,
  • sól,
  • pieprz,
  • papryka mielona do smaku.

Sposób przygotowania:

Befsztyk tatarski
Mięso umyć, zemleć, wymieszać z oliwą i przyprawami. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać razem z ogórkiem i grzybkami. Mięso wyporcjować na talerzyki lub półmisek, w środku zrobić wgłębienie, w które włożyć żółtka, a w koło mięsa ułożyć cebulę, ogórki, grzybki, opłukane kapary, musztardę oraz paprykę, aby tatar miał piekny krwisty kolor, dodajemy 2 do 3 kropli koncentratu z buraków... Uwaga nie wiecej....