beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Befsztyk w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Befsztyk w cieście

Składniki:

Befsztyk w cieście

 

Sposób przygotowania:

Befsztyk w cieście
Umyć i  posolić polędwicę, dopieprzyć, obsmażyć na oleju. Umyć pieczarki i  pokroić w  plasterki, posiekać cebulę i  podsmażyć na tłuszczu pozostałym ze smażenia mięsa. Dodaj pieczarki, przypraw solą i  pieprzem i  duś mięso do miękkości. Wyparz wrzątkiem liście laurowe i  owiń nimi polędwicę. Przygotuj ciasto francuskie w  postaci prostokąta, ułóż na nim pieczarki i  polędwicę, ciasto zawiń, a  z  wierzchu rozsmaruj roztrzepane jajko. Pieczemy w  piekarniku przez ok. 20 min. w  temperaturze ok. 180.